[El post está en catalán, pero puedes clicar aquí si no entiendes nada ;-) ]

He estat toquetejant una mica el template. Bàsicament he introduït dos hacks que m’han semblat interessants: el peek-a-boo comments i el resumen expandible inteligente.

El primer “amaga” els comentaris, i els expandeix si cliques al link (no sé si m’explico… millor que ho proveu :P). Potser no era mooooolt necessari, o la utilitat és mínima, però a mi m’ha agradat, vés.

El segon mostra només una part del post, i un enllaç al post complet per acabar de llegir-ho. Fer servir alguna cosa com aquesta se’m va ocòrrer a partir del post anterior, que és etern (com ho són la majoria de les meves cròniques :$) i feia la pàgina principal molt llarga. Vaig trobar una manera de fer-ho a l’ajuda de blogger, però aquesta solució té un problema: el link de “continuar llegint” està a tots els posts, independentment de si hi ha més cosa per llegir o no. Corregir això ho deixen com a exercici per al lector.

However, the “read more” link is in the template, so it will appear regardless of whether a post has been truncated or not. (Modifying this feature is left as an exercise for the reader.)

En aquest cas, la lectora no té gaire idea d’html, així que vaig desestimar la idea. La solució que he posat finalment está bastant bé perquè només posa el link si és necessari. Problemes? El link apunta a l’enllaç permanent del post, i estaria bé que a part d’això, es posicionés en el tros que “toca” llegir (per exemple, si el post té dos paràgrafs, “hola” i “adéu”, en la versió resumida només es veu “hola”, en la extesa es veu tot, però estaria bé que l'”adéu” sortís a la part superior de la pantalla), però de moment no sé com fer-ho, ja ho buscaré.

Un altre “problema” (entre moooooltes cometes :P) és que en l’Internet Exploter no es veu el link de “continuar llegint”. És a dir, escapça el post però no mostra l’enllaç per llegir-lo sencer. Es pot clicar igualment a l’hora de publicació, que també es l’enllaç permanent del post, però això només si te n’adones de que el post continua!! (exploters: el post anterior és bastant més llarg del que aparenta). Una raó més per passar-se al Firefox 😉

Ara se m’està acudint de fer un post pro-Firefox, próximamente en sus pantallas!!

Por cierto, y ahora me paso al castellano que para eso este blog es bilingüe, gracias a Conectada por la visita y por sus comentarios. Chica, no se cómo me has encontrado, si este blog no está ni “inaugurado”!! Como friki que soy, quiero investigar a fondo para sacarle el máximo proyecto al html antes de ponerme a publicar “en serio”.

Un comentari a “canvis”

  1. Children at your Feet » Arxius » Firefox Power va dir...

    […] Lo prometido es deuda, dicen. Así que hoy toca hablar de un navegador que deja al Internet Exploter por los suelos. […]

Digues la teva!

XHTML: Podeu fer servir les següents etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>