Una de les coses que trobo a faltar de la Universitat és la revista de l’escola: Distorsió (la pàgina té molt poc contingut, potser el més interessant és la secció Què és Distorsió?, que per cert, no és un wiki tal com diuen en l’enllaç :S). El dia que veies els cartells per tot el Campus Nord anunciant la propera sortida d’un nou número ja esperaves amb ganes. Es portaven molta conya, la gent de Distorsió.

Una de les seccions més emblemàtiques de la revista són els Bocamolls: frases curioses dites pels professors (principalment, encara que també hi havia de tant en tant algun Bocamoll d’algun alumne), ja sigui per gracioses, simpàtiques, desafortunades o simplement lapsus. Hi havia alumnes que es dedicaven a anar apuntant en una llibreta les ficades de pota del professor de torn (una cosa que tots hem fet a l’escola, a l’institut… però això ja era un nivell professional :P) i després enviar-les a la revista. El millor era que alguns professors ja sabien que tenien certa tendència a dir Bocamolls i, per tant, sortir a la secció pertinent, i quan en deien un, acabaven amb una frase del tipus “i espero que això no surti a Distorsió”… que també acabava inclòs en el propi Bocamoll.

Aquest Octubre, quan vaig anar al Fòrum, hi havia un stand dels de Distorsió on venien números antics de la revista. Jo fa any i mig que no hi estudio, a l’escola, però em va fer gràcia comprar l’últim número, el de Maig de 2005. A la secció de Bocamolls s’hi troben perles com aquestes:

Assignatura: Economia
Professor: Dr. J.M. Calvet
Data: 14 d’Abril de 2005
Morir-se és molt desagradable, però a més a més és molt car.

Assignatura: Elements de CAD
Professor: C. Nogués
Data: 3 de Maig de 2005
Un ejemplo de extrusión: cuando acabamos de comer vamos al lavabo y nos ponemos en cuclillas. Haremos fuerza y si uno no va sueltecito -no tiene diarrea- lo que ha salido, eso es EXTRUSIÓN.

Assignatura: CiSE IV
Professor: Joan Olmos
Data: 5 de Maig de 2005
Veureu que aquí ens donen una fòrmula del marge de pull-in diferent de la que tenim als apunts. Com que les dues són falses, tant per tant, farem servir aquesta.

Assignatura: Criptografia
Professor: Melús
Data: 21 d’Abril de 2005
Voy a marcarlo en rojo o en verde, como Uds. quieran llamarlo.

No sé, suposo que té més gràcia si has fet Telecos a l’ETSETB (tot i que he intentat escollir les que siguin menys tècniques i/o regionals), i si coneixes el professor en qüestió, perquè t’imagines dient el Bocamoll.

I a què ve aquest revival estudiantil? Doncs a que des de la setmana passada els meus pares diuen Bocamolls… A veure, cap d’ells és català: ma mare és d’Ourense i mon pare de Salamanca. Tots dos entenen el català, el meu pare el parla una mica però ma mare no s’hi atreveix. Jo a casa sempre he parlat l’idioma que m’ha donat la gana: castellà, català, anglès… i des de fa un any també dic cosetes en alemany (en plan saludar, dir kein problem, etc.). Sí, bé, sóc una mica rara 😛 (no heu notat un cert desvari lingüístic en aquest blog?)

Doncs ara els meus pares van i, parlant en castellà, diuen catalanades!! Així que allà van, in Bocamolls’ Style:

Progenitor: Pare
Data: 7 de Novembre de 2005
Sabías que el Barça guanyó ayer?

Progenitor: Mare
Data: 8 de Novembre de 2005
Puedes contar, la de gente que pedirá esos pisos! (parlant dels pisos que faran al davant de casa, la meitat de protecció oficial… i adaptant la típica expressió catalana Pots comptar)

Progenitor: Mare
Data: 8 de Novembre de 2005
Los pisos para la gente grande(sí, sí, la gent gran = la gente grande)

Bé, i fins aquí la primera entrega de Mum & Dad’s Bocamolls. Espero que n’hi hagin més, perquè Déu n’hi Do com vam riure!!

Un comentari a “bocamolls”

  1. Children at your Feet » Arxius » bocamolls (incidencias edition) va dir...

    […] los bocamolls? [Sorry, Catalan only: los bocamolls constituían una sección de la revista de la escuela de […]

Digues la teva!

XHTML: Podeu fer servir les següents etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>